viernes, 10 de octubre de 2008

Vara de doble rasero

L’arribada de centenars de nens satura les escoles

A.Z.. 09.10.2008
  • La delegació del Govern avisa que encara s'esperen prop de 4.000 alumnes immigrants.
  • El 53% de les aules de Santa Coloma tenen més de 25 alumnes.

Les escoles d'alguns municipis de l'àrea de Barcelona estan notant aquest curs una sobresaturació a les classes per l'arribada de centenars de nens immigrants. De fet, podrien rebre aquest curs 3.963 alumnes procedents del reagrupament familiar, segons els càlculs de la subdelegació del Govern a Barcelona. Aquest menors que s'hauran d'escolaritzar corresponen només als expedients autoritzats el curs passat.

Si seran 4.000, més o menys dependrà de molts factors. En podrien ser menys si es produeixen retards per culpa de la paperassa o perquè la família decideix fer marxa enrere. Però en la pràctica podrien ser-ne molts més.

És fals que ara hi hagi nens sense escolaritzar

Segons el conseller d'Educació, Ernest Maragall, la reagrupació només explica un de cada quatre noves incorporacions durant el curs. «Hi ha més causes: mobilitat interna, aflorament de ciutadans no registrats, arribada no controlada. També caldrà veure quants es queden després», va raonar ahir. Escoles de Santa Coloma, L'Hospitalet i Badalona ja han tingut problemes per escolaritzar tots els immigrants acabats d'arribar. «És fals» que ara hi hagi nens sense escolaritzar, va afirmar Maragall.

Amb les previsions de la Subdelegació, es preveu que n'hi hagi casos semblants en el futur. A hores d'ara, segons el conseller, Santa Coloma (53%), l'Hospitalet (38%) i Badalona (22%) són les ciutats amb major proporció d'aules massificades (amb més de 25 alumnes per classe, el màxim permès en Primària, com a regla general).

En la seva compareixença a la comissió d'Educació al Parlament, Maragall va destacar que l'escola catalana ha rebut en només cinc anys 200.000 alumnes, mostra de la «fermesa» del sistema educatiu. L'oposició li va retreure que el fracàs escolar s'hagi disparat al 28,4% el 2006-07 (3,7 punts més que el 2001-02).


http://www.20minutos.es/noticia/418668/0/escola/educacio/nens/


Cuando en los medios se habla mal del racismo que sienten algunas personas y bla,bla,bla, y luego te ponen articulos como estos...
¡que bien utilizan la vara de doble rasero!
¿qué están potenciando con esto?


4 comentarios:

Kim Basinguer dijo...

Dividir, ya sabes:Divide y venceras funciona muy bien, y los más debiles, permiten que eso suceda,nos dividieron con los que tenian sida,nos dividen con los de otras creencias, razas o idiomas, nos dividen los sindicatos, los sueldos distintos para los mismos puestos con secretismos...

horabaixa dijo...

Hola Yraya,

Pues eso, lo que tu dices, bla, bla, bla y más bla.

Yo creo que en el fondo todo es racismo, pero economico. Cuando se huele dinero, la tolerancia es más alta.

Un abrazo

yraya dijo...

Kim
Y que hacemos que no nos mvilizamos, no cres que estamos todos un poco dormidos?

yraya dijo...

Horabaixa
A todos los medios sean del color que sean les hace falta un buen repaso,hay que ver como distorsionan todo.
Un besote